Hogyan kezdjük el?

 

Amire biztos szükség lesz

 

 

Lakat:

Ha végre sikerült kerékpárt találnod, a legfontosabb dolog, amit még be kell szerezned a lakat. Megbízható lakatot vásárolj, még akkor is, ha kicsit többet kell költened, mert a lopási kockázataid nagyban csökkentheted.

TOVÁBB: BikeFM lakatolási tanácsok

 

 

Sisak:

A fejsérülések kockázatait jelentősen csökkentheted egy jó minőségű kerékpáros sisakkal. A sisak viselete természetesen ne sarkaljon túlzott vakmerőségre, egy kerékpáros legyen mindig defenzív, próbáljon előretekintően manőverezni.

 

 

 


TOVÁBB: Kerékpár karbantartási videóleckék

 

 

 

 

 

 

Kerékpáros útvonalak:

 


Gyakori hiba, hogy kezdő kerékpárosok a megszokott autós útvonalakat választják. Használd a párhuzamos kis forgalmú utcákat.

 

TOVÁBB: BikeFM Budapes kerékpáros térképe

 

 


Néhány praktikus jótanács

 

Egy kis gyakorlás nem árt:

  • A városi közlekedés előtt érdemes hétvégén nyugodt körülmények között gyakorolni. A felmérések szerint a legtöbb ember szabadidejében szokott biciklizni. Póbálja meg vasárnap délelőtt a környező kis utcákban, vagy a balatoni nyaralás idején. Indulás előtt ellenőrizze a féket, váltókat, vázat, és ha mindent rendben talált gyakorolja a

- megállást,

- kanyarodást és

- irányjelzést. 

TOVÁBB: kerékpáros vezetéstechnikai alapszabályok

 

  

Indulás előtt

1.KERÉKNYOMÁS: Amennyiben ujjunkkal be tudjuk nyomni a gumit, fel kell fújni a kereket, különben sérülhet a külső, a belső, illetve a felni.
2. FÉKPRÓBAindulás előtt forgassuk be a kerekeket és próbáljuk ki, a fékek, illetve kontra fog-e. A fékek hatásfokát lassú menetben történő fékezésekkel is ellenőrizzük.

3. KORMÁNY: ellenőrizzük, hogy a kormányzásra azonnal, és teljes mértékben reagál-e a kormányzott kerék.

4. LÁMPA: ellenőrizzük a lámpák és fényvisszaverő prizmák működőképességét.

 

 Kerékpár tartozékai - KRESZ ELŐÍRÁSOK

 

 

 

 

 

 Oktatás:

Az önálló gyakorlás mellett a legjobb eredményeket oktatással lehet elérni. A kerékpáros nemzetek legjobb gyakorlatára épített oktatási programunkat a legkiválóbb hazai kerékpáros szakértők tolmányolják. Gyorsan és költséghatékonyan tanítjuk meg a legfontosabb fortélyokra. TOVÁBB AZ OKTATÁSI PROGRAMHOZ